Produse de la peste 160 de comercianti de incredere.

Istoric Pret

Descriere Hrisca cruda

"Hrisca este un aliment popular si traditional in tari precum Rusia, Ucraina, Franta si Polonia. In Romania, hrisca este la mare cautare mai ales in Bucovina, unde este un ingredient traditional pentru sarmale./nHrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier.

/nDesi nu face parte din clasa cerealelor (este o planta ierboasa inrudita cu rubarba si stevia creata), hrisca este net superioara graului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejeaza organismulde factorii externi si il fortifica mai ales in sezonul rece si la inceputul primaverii./nBENEFICII/n/nmentine nivelul de glucoza din sange in limitele normale/n/n/nprevine instalarea diabetului de tip II/n/n/nvitaminele si mineralele din boabele de hrisca scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)/n/n/nmentine tanar sistemul nervos/n/n/nimbunatateste capacitatea de retinere si memorare/n/n/nva protejeaza impotriva accidentelor vasculare/n/n/nscade colesterolul/n/n/ntine sub control tensiunea arteriala/n/n/nprevine aparitia pietrelor la bila/n/nIn plus, hrisca tine greutate sub control. Fiind bogata in fibre alimentare insolubile, in lizina (un aminoacid esential), magneziu, in cupru organic si vitamine din complexul B, hrisca contine substante cu efect diuretic, care reduc excesul de apa din corp.

Mai mult decat atat, hrisca este un aliment recomandat de consumat in toate dietele./nMARE ATENŢIE!!!/nPersoanele diagnosticate cu fagopyrism – o afectiune care consta in fotosensibilizarea acuta a pielii – nu trebuie sa consume hrisca in cantitati mari (in special planta verde sau sucul extras din planta verde). Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte alba trebuie sa evite consumul de hrisca intrucat acesta determina aparitia de pete rosii si dureri sub forma de arsuri care persista chiar si 3-4 zile.

/nCum o putem savura?/nDaca pana acum nu ati consumat seminte de hrisca trebuie sa stiti ca sunt aromate si nu foarte dulci. Le puteti consuma crude sau prajite, dupa bunul plac, atat simple, cat si in salate, paste sau alaturi de alte cereale la micul-dejun. In plus, hrisca nu contine gluten si poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca.

Costuri Transport & Retur

Review-uri

- / 5


0 review-uri
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Daca ai utilizat produsul, spune-ti parerea

Acorda o nota

Poate ti-ar place si